Wie ben ik

Mijn naam is Anita Oppedijk-Hoeksema. Ik ben geboren in 1987 in Doezum en sinds juli 2017 woon ik, samen met man, in Echten (Friesland).

Sinds mijn 5e levensjaar ben ik al gepassioneerd door paarden. Zoals velen mogelijk wel zullen herkennen, ben ik op deze leeftijd begonnen met ponyrijden. Door de jaren heen heb ik meerdere pony’s en paarden gereden en vele manegelessen, verenigingslessen en privélessen gehad. Momenteel rij ik nog meerdere malen in de week op mijn Friese merrie Ruurdje (Sjaard x Tamme).

Tot op heden heb ik zelf niet de ambitie gehad om met de paarden de wedstrijden in te gaan. Ik vind het belangrijk dat de paarden correct gereden zijn, waarbij het plezier in rijden voor ruiter en paard hoog in het vaandel staat. Naast het rijden heb ik ook een aantal jaren ponyrijlessen gegeven aan onervaren amazones. Hierbij draaide het voornamelijk om de basis van het ponyrijden.

Dat ik zelf geen actieve wedstrijd carrière heb, betekend niet dat ik nooit op wedstrijden kom. Af en toe krijg ik de kans om naast een dressuurjurylid plaats te nemen om de score en feedback te noteren. Mede hierdoor heb ik veel paarden mogen bekijken van B tot Z2 niveau.

Scholing en werk

Na de basisschool in Doezum ben ik naar het VWO gegaan in Groningen. Tijdens het VWO ontdekte ik dat ik fysiotherapeut wilde worden en dat er vervolgens mogelijkheden waren om verder te gaan richting dierfysiotherapie. Na het VWO ben ik de HBO-opleiding fysiotherapie in Groningen gaan volgen en ben mij verder gaan oriënteren op dierfysiotherapie.

April 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben ik vrijwel direct aan het werk gegaan in een eerstelijns fysiotherapie praktijk. Momenteel ben ik parttime werkzaam als humaan fysiotherapeut in een gezondheidscentrum in Emmeloord.

Eind 2012, met een aantal jaar werkervaring in de humane fysiotherapie, ben ik gestart met de post-HBO-opleiding dierfysiotherapie in Barneveld. De opleiding heb ik in begin 2015 succesvol afgerond waarna ik deze onderneming, Librare Fysiotherapie, ben gestart.

Vanuit mijn beroep als dierenfysiotherapeut hoop ik diereneigenaren te kunnen adviseren en ondersteunen wanneer hun dier een probleem heeft wat gerelateerd is aan het bewegingsapparaat. Door rustig/geduldig, maar consequent op te treden probeer ik samen met de eigenaar tot een goed eindresultaat te komen.